Inductie kookplaat aansluiten Drachten

Wilt u in of om Drachten een inductie kookplaat laten aansluiten? de door ons aangedragen professional doet dit graag voor u. Indien u voor de inductie kookplaat krachtstroom of een perilex aansluiting nodig heeft kunnen we beiden voor u installeren.

In Drachten en omgeving hebben we inmiddels veel ervaring met het aansluiten van inductie kookplaten. Met name omdat mensen steeds vaker kiezen voor elektrisch koken. Verder beschikken we met ons bedrijf over de belangrijke keurmerken en de noodzakelijke kennis om de best mogelijke service te verlenen. Bel 0800 255 3733 voor een afspraak of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan kunt u binnen de kortste keren ook elektrisch koken.

Kookplaat aansluiten Drachten

Als u nadenkt over de aanschaf van een inductie kookplaat of een keramische kookplaat is het belangrijk vooraf even goed te kijken of u beschikt over de noodzakelijke aansluiting. Afhankelijk van het aantal pitten heeft u meestal een 2-fasen of 3-fasen aansluiting nodig. Een kookplaat met drie tot vier pitten wordt namelijk niet warm genoeg als u een gewoon stopcontact gebruikt.

Wanneer u nog niet beschikt over de juiste aansluiting voor uw elektrische kookplaat kunnen wij deze voor u plaatsen. Vanwege de hoge spanning wordt het afgeraden zelf met een meerfasen aansluiting aan de gang te gaan. Als u ons het riskante werk laat doen, verzekeren wij u dat u snel kunt genieten van een goedwerkende kookplaat.

Mocht u vragen hebben kunt u ook bij ons terecht voor advies over de benodigde aansluiting. We denken graag met u mee om te komen tot de beste oplossing voor uw situatie.

Krachtstroom aanleggen Drachten

Een 3-fasen aansluiting wordt in de praktijk ook wel aangeduid als krachtstroom. De term krachtstroom staat voor een type elektriciteitsaansluiting die meer vermogen levert dan een standaard elektriciteitsaansluiting. Voor zo’n krachtstroomaansluiting wordt een aparte groep aangelegd in de meterkast.

Ondanks dat een 2-fasen en een 3-fasen aansluiting allebei krachtstroom worden genoemd is er wel degelijk een verschil. Zo bestaat een 2-fasen aansluiting uit twee samengevoegde fasen in de meterkast. Een 3-fasen aansluiting levert van zichzelf een hogere spanning. Hoewel de gekoppelde fasen van een 2-fasen aansluiting samen meer stroom kunnen leveren is dit niet altijd genoeg voor de zwaarste elektrische apparaten.

Of u nu een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting wilt laten plaatsen, voor beide kunt u een beroep doen op onze service. In Drachten en omgeving helpen we graag bij het aanleggen van een krachtstroomaansluiting.

Perilex stekker aansluiten

De perilex stekker is een stekkersysteem voor zware elektrische apparaten. Voor zowel de 2-fasen als de 3-fasen aansluiting heeft u zo’n stekker en het bijbehorende krachtstroomstopcontact nodig. Het stekkersysteem is te herkennen aan de vier pennen in plaats van de gebruikelijke drie.

Mocht u nog geen perilex stekker hebben voor uw elektrische kookplaat dan kunnen wij deze voor u installeren. Naast een speciaal stopcontact is er vaak ook nog een extra (kook)groep nodig in de groepenkast. Als u ons de opdracht geeft om krachtstroom aan te leggen combineren we beide klussen graag voor u. Wij maken alles in orde zodat u met een gerust hart uw volgende maaltijd kunt koken.

Contacteer elektricien Drachten voor het aansluiten van een inductie kookplaat

Overweegt u over te stappen naar elektrisch koken maar heeft u nog geen meerfasen aansluiting? Neem contact op met de door ons aangedragen professional en we maken alles voor u in orde. We installeren een speciale groep in de meterkast en zorgen voor het benodigde krachtstroomstopcontact. Nadat we onze werkzaamheden hebben afgerond kunt u zich direct stortten op uw volgende culinaire hoogstandje. Bel 0800 255 3733 voor een afspraak of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan komen we snel naar u toe.